У п'ятницю стартує установчий форум експертної мережі «Кримської платформи»

14:21 05.08.2021

6 серпня в Києві почнеться установчий форум експертної мережі «Кримської платформи».

Форум відкриє перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, повідомляється на офіційній сторінці «Кримської платформи» в соціальних мережах.

Зазначається, що у форумі також візьмуть участь представники посольств, національні та міжнародні експерти.

«Місія експертної мережі пов’язана із місією Кримської платформи -сприяти консолідації міжнародної підтримки звільнення Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Чорного та Азовського морів від російської окупації, подоланню її негативних наслідків, розробляти та адвокатувати експертні напрацювання з відповідної тематики», – йдеться в анонсі форуму.

На початку червня в Києві презентували експертну мережу «Кримської платформи».

29 липня Міністерство закордонних справ України підписало з Фондом Східної Європи меморандум про створення експертної мережі та інформаційної підтримки саміту «Кримської платформи». Як повідомляв тоді глава МЗС України Дмитро Кулеба, на той момент експертна мережа, що працюватиме на «Кримській платформі, налічувала 180 фахівців.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомляв, що міжнародний саміт «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-річної річниці Незалежності України.

4 серпня Дмитро Кулеба повідомляв, що кількість підтверджених країн-учасників «Кримської платформи» досягла 31.

Ще на цю тему