Обмеження волі на 8 місяців: у Судаку винесли вирок кримськотатарському активісту Ільверу Аметову

13:01 05.08.2021

«Суддя» Судацького міського «суду» Олена Босі 5 серпня оголосила вирок у кримінальній справі стосовно кримськотатарського активіста Ільвера Аметова, якого звинувачують у незаконному зберіганні частин вогнепальної зброї.

Відповідно до вироку, Аметова визнали винним у скоєнні кримінального злочину, протягом восьми місяців він зобов'язаний щомісяця відмічатися в місцевому відділі «МВС», не виїжджати за межі Судака, а також йому заборонено залишати своє житло в нічний час доби, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

4 серпня, під час дебатів, представник державного обвинувачення вимагав у суду покарання для Аметова у вигляді 10 місяців обмеження волі. Захист просив виправдати активіста. Адвокат Олексій Ростовцев після дебатів заявив, що подаватиме апеляційну скаргу в разі негативного для його підзахисного рішення суду.

27 вересня в Судаку провели обшук в Ільвера Аметова. У нього вилучили «на експертизу» посвідчення члена Меджлісу кримськотатарського народу, музейні експонати, деякі документи.

Згідно з матеріалами справи, «зброя, вилучена в Ільвера Аметова 27 вересня 2019 під час розшукових заходів на території житлового будинку, є одноствольним, короткоствольним, гладкоствольним, нарізним, однозарядним, семизарядним вогнепальним еквівалентом системи «Наган» (1895 року). З порожньою коробкою, з порожнім механізмом, зі складовими частинами нарізної, вогнепальної зброї 1891-1930 років».

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження через «незаконні обшуки» в домоволодінні Ільвера Аметова.

У травні цього року повідомлялося, що «мировий суд» Судака ухвалив рішення оштрафувати на 150 тисяч рублів Ільвера Аметова. Штраф стосувався його підприємницької діяльності.

Ще на цю тему