Дрон вертикального зльоту завершує випробування для ВМС Греції / Фото

19:21 03.08.2021

Безпілотний літальний апарат (БПЛА) Schiebel S-100 завершує випробування для ВМС Греції.

Дрон вертикального зльоту та посадки (тип VTOL) розмістили на борту фрегата Aigaion (F-460) класу Elli, повідомляє Мілітарний.

БПЛА вертикального зльоту та посадки S-100, розробки австрійської компанії Schiebel, вже використовують 14 флотів різних країн

Для демонстраційних польотів S-100 був обладнаний оптико-електронною станцією (EO/IR) Trakka TC-300 та датчиком автоматичної системи ідентифікації Shine (AIS).

У тижневому випробуванні S-100 продемонстрував свої дальність, витривалість і швидкість, а також свої можливості морського спостереження та виявлення ВМС Греції, – повідомили у пресрелізі компанії.

БПЛА Schiebel S-100 завершує випробування для ВМС Греції. БПЛА Schiebel S-100 Фото від пресслужби виробника

Сценарій випробувань включав денні та нічні зльоти та посадки, взаємодію з іншими кораблями ВМС Греції, моніторинг руху суден та спостереження за узбережжям.

Корпус Schiebel S-100 виготовлений з композитних матеріалів та титану, що забезпечує можливість для широкого діапазону корисного навантаження при оптимальних показниках витрат на нього.

У типовій конфігурації безпілотний літальний апарат несе корисне навантаження вагою 34 кг упродовж 10 годин.

Дальність польоту S-100 – 200 км, а максимальна висота – 5500 метрів.

Зображення з корисного навантаження у реальному часі передаються на станцію управління, а сам дрон може управлятися як в автоматичному режимі, так і ручному, наприклад при втраті GPS сигналу.
 

Ще на цю тему