В Румунії стартували міжнародні навчання «Дайв-2021»

12:01 03.08.2021

В Румунії стартували багатонаціональні протимінні навчання «Дайв-2021».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

«2 серпня, у місті Констанца, Румунія, за участі представників 6-х країн, відбулася урочиста церемонія відкриття багатонаціонального протимінного навчання «Дайв–2021». Українську сторону представляє зведений водолазний підрозділ та пошуково-рятувальне судно Військово-Морських Сил ЗС України «Олександр Охрименко». Мета навчання – підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами держав-учасниць та партнерів Північноатлантичного альянсу у питаннях водолазних та протимінних підводних дій, з використанням тактичних процедур НАТО», - ідеться у повідомленні.

Упродовж тижня учасники будуть діяти в складі спільної багатонаціональної тактичної групи, до якої увійдуть підрозділи розмінування, підводно-технічних водолазних робіт та всебічного забезпечення.

Основне завдання, яке стоїть перед військовими – обмін досвідом з пошуку, виявлення і знешкодження вибухово-небезпечних предметів, проведення підводно-технічних, суднопідйомних та пошуково-рятувальних робіт у визначених районах Чорного моря.

Зазначається, що особливістю навчань є те, що зведений багатонаціональний штаб буде розміщено на борту українського судна, де і буде здійснюватися безпосереднє керівництво усіма елементами навчання.

«Від Військово-Морських Сил Збройних Сил України було одночасно задіяно представників усіх підрозділів, які пов’язані з водолазною справою – це дозволить фундаментально підвищити взаємосумісність з державами-членами та партнерами НАТО у питаннях підтримання протимінної безпеки в Чорноморському регіоні», - розповів начальник пошуково-рятувальної служби ВМС ЗСУ - керівник української складової навчання капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Він додав, що участь у подібних заходах є важливим показником, що іноземні держави зацікавлені у зміцненні колективної безпеки в Азово-Чорноморському регіоні та бачать нашу країну своїм партнером.

Нагадаєм, водолазний підрозділ ВМС ЗСУ прибув до Румунії для участі у багатонаціональних протимінних водолазних навчаннях «Дайв-2021».

Серія навчань «Дайв» проводиться з 2011 року. Раніше Україна брала у них участь лише як спостерігач. Цього року сили та засоби ВМС ЗСУ братимуть безпосередню участь у навчаннях. Зокрема сплановано участь пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» та зведеного водолазного підрозділу у складі до 30 осіб.

У навчаннях беруть участь представники шістьох країн: України, США, Болгарії, Румунії, Грузії та Азербайджану.
 

Ще на цю тему