Крим отримає 2 млрд рублів на ремонт водоводів – Мішустін

20:30 30.07.2021

Уряд Росії виділить понад 2 млрд рублів на ремонт водоводів у Криму для забезпечення надійної подачі питної води, повідомив 30 липня на засіданні прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін.

«У прискореному порядку продовжаться роботи з оновлення комунальної інфраструктури в Криму. На реконструкцію та капітальний ремонт водоводів виділимо понад 2 млрд рублів», – цитує Мішустіна його пресслужба.

Згідно з повідомленням російського уряду, він також запропонував розглянути й інші документи, спрямовані на подальший розвиток Криму і Севастополя.

Зокрема, планується направити ще приблизно 2 млрд рублів на забезпечення збалансованості бюджету Севастополя. Ці кошти, як пояснив Мішустін, підуть, в тому числі на оплату праці працівників охорони здоров'я.

Раніше в липні повідомлялося, що уряд Росії вирішив виділити 542 млн рублів Криму і 275 млн рублів Севастополю на надання страхової медичної допомоги, а також на запобігання поширенню COVID-19.

Також повідомлялося, що влада Росії має намір витратити ще 300 мільйонів рублів на пошук води під Азовським морем.

Російський уряд, починаючи з кінця 2021 року виділяє мільярди рублів на буріння нових свердловин, а також ремонт мереж водопостачання, ступінь зносу яких, за даними підконтрольних Росії кримських чиновників, становить приблизно 50%.

Ще на цю тему