Дипломатка Держдепу: Російські чиновники заперечують право України на існування, Росія – агресор

15:41 30.07.2021

Росія продовжує розповідати всім, що вона – «нейтральний посередник» у ситуації з Україною, хоча її чиновники публічно заперечують право України на існування.

На цю російську аномалію, виступаючи у Відні на засіданні постійної ради Організації з безпеки та співпраці в Європі, вказала тимчасова повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Остріан.

Вона нагадала, що війна розпочата РФ в односторонньому порядку, хоча Кремль постійно намагається видати себе за «нейтрального посередника».

«Офіційні представники Росії й «головні перемовники» на словах заперечують суверенне право держави Україна визначати своє політичне майбутнє», – зазначила вона.

Йдеться, серед набору прикладів, про віцеспікера нелегітимної Держдуми РФ Петра Толстого, який неодноразово закликав розправитися з українською владою і регулярно заявляє, що «Україна – це частина Росії». Цей українофоб очолює делегацію РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи:

За словами Остріан, мінські угоди зрозумілі, але ось «що не зрозуміло, так це те, як держава, яка заявляє про своє бажання врегулювати конфлікт мирним шляхом, продовжує його підживлювати, озброюючи, навчаючи, керуючи (бойовиками) і воюючи на сході України».

Представниця США резюмувала, що вони ніколи не визнають захоплення Криму Росією, а санкції проти неї залишаться доти, поки Кремль не виконає в повному обсязі мінські зобов'язання і не поверне окупований півострів.

ДОВІДКА.

Неоголошена війна триває восьмий рік: Росією захоплено Крим і частину Донбасу. Кремль весь цей час заперечує свою участь, стверджуючи, зокрема через рупори в ЗМІ та в соцмережах, що на сході «громадянська війна», а Росія лише якимось чином «підтримує Донбас». Завдання Кремля – щоб Україна визнала суб'єктність її терористичних утворень ДНР/ЛНР, і впливати на зовнішню політику країни.

Американське представництво в ОБСЄ нагадує:

28 липня 2021 року президент Зеленський відповів на статтю Путіна: нагадав, хто заснував Москву. Читайте наш розбір, як Путін збрехав в статті мінімум 10 разів (насправді більше).

За недавнім опитуванням Групи Рейтинг, 75% українців впевнені, що спадкоємицею Київської Русі є Україна, а не Росія.

За словами глави МінТОТ Резнікова, після звільнення Криму звідти можуть виселити до 500 000 росіян.

Ще на цю тему