Після повеней і сміттєвих колапсів — в Криму заявили про очищення русел річок

19:21 29.07.2021

В тимчасово окупованому Росією Криму вирішили очистити русла річок в містах через повіні і проблеми з вивозом сміття. Як заявив «глава» окупаційної «ради міністрів» Юрій Гоцанюк, роботи планують провести у Керчі, Ялті і Бахчисарайському районі.

Окупант запевнив, що в найближчі дні розпочнуть очищення русла Мелек-Чесме в Керчі, а роботи триватимуть два-три місяці. На це планують витратити 33 мільйони російських рублів (це приблизно 12 мільйонів гривень).

Робота з очищення дозволить забезпечити пропускну здатність води по руслу річки, а також мінімізувати ризики щодо можливих підтоплень в Керчі, — написав Гоцанюк.

На очищення річок в Ялті хочуть виділити сім мільйонів російських рублів (приблизно 2,5 мільйони гривень). Ще 171 мільйон рублів (62,4 мільйони гривень) витратять на реконструкцію гідротехнічних споруд на території міста.

Щодо Бахчисарайського району, то тут окупанти просять з бюджету Росії надати 44 мільйона рублів на очистку русел річок.

Також окупаційний «глава» зазначив, що в Ялті почали вивозити сміття з міста. «Велика кількість відходів накопичилося на території міста. Щодня вивозиться понад 4000 кубометрів сміття за добу. Робота по прибиранню сміття буде завершена на цьому тижні», — написав він.

Водночас куди саме сміття вивозиться і чи буде утилізуватися — представник окупаційної «влади» не уточнив.

Нагадаємо, у ніч на 18 червня у результаті рясних опадів затопило окуповану Велику Ялту, річка вийшла з берегів. Внаслідок сильних злив вода винесла у море та на вулиці купи сміття, яке несанкціоновано звозили безпосередньо за місто. Кілька будинків повністю пішли під воду.

У червні затопило домоволодіння у Керчі та сусідньому селі, а також повінь сталася внаслідок злив.

Вже 5 липня у Бахчисарайському районі тимчасово окупованого Криму загинула жінка. Її понесло потоком води, що утворився через сильні зливи.

Ще на цю тему