Варшава заявила, що Польща буде представлена на високому рівні на «Кримській платформі»

17:01 29.07.2021

Державний секретар Канцелярії Президента Польщі та керівник Бюро з міжнародної політики Якуб Кумох підкреслив, що на інавгураційному саміті «Кримської платформи» в серпні у Києві Польща буде представлена на високому рівні.

Про це повідомили в Офісі Президента України.

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів відеоконсультації з державним секретарем Канцелярії Президента Польщі – керівником Бюро з міжнародної політики Якубом Кумохом.

На консультація мова йшла про напружену безпекову ситуацію на сході України, щоденну фіксацію порушень режиму припинення вогню, а також про концентрацію військ РФ як уздовж українсько-російського кордону, так і на території тимчасово окупованого Криму.

Державний секретар Канцелярії Президента Польщі підтвердив незмінність непохитної підтримки з боку Республіки Польща суверенітету й територіальної цілісності нашої держави та заявив про готовність польської сторони й надалі підтримувати відповідні ініціативи України, зокрема на майданчиках регіональних та міжнародних організацій.

«Якуб Кумох висловив підтримку ініціатив України, спрямованих на деокупацію Криму, та підтвердив, що на інавгураційному саміті Кримської платформи в серпні в Києві Польща буде представлена на високому рівні», – сказано у повідомленні

Також на відеоконференції співрозмовники обговорили важливість та символічність укладеної між Україною та Польщею декларації щодо подальшої підтримки польськими партнерами руху Української держави до членства в ЄС.

Також було обговорено питання євроатлантичної інтеграції України. Співрозмовники погодилися з важливістю подальшої двосторонньої співпраці задля посилення військової взаємосумісності нашої держави з НАТО, зокрема з використанням формату литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрБриг) як наочного прикладу успішної взаємодії Збройних Сил України та держав — членів Альянсу.

Напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що 28 держав і міжнародних організацій мають намір взяти участь у саміті Кримської платформи з деокупації півострову.

Ще на цю тему