У США розкритикували рішення партії влади Грузії вийти з «угоди Мішеля»

14:41 29.07.2021

Державний департамент США розкритикував рішення правлячої партії «Грузинська мрія» про вихід з угоди, яка була підписана 19 квітня за посередництва президента Європейської Ради Шарля Мішеля.

Про це повідомляє Європейська правда.

«Вихід партії «Грузинська мрія» з угоди від 19 квітня підриває узгоджений шлях просування країни через необхідні реформи, і може повернути країну до політичної кризи. Ми закликаємо всі сторони працювати разом для просування євроатлантичної інтеграції Грузії», – написав у Twitter речник Держдепу Нед Прайс.

Раніше стратегічний радник Мішеля з комунікацій та засобів масової інформації Юрек Кучкевич заявив, що президент Євроради на цьому етапі не коментуватиме рішення «Грузинської мрії», а проведе консультації зі сторонами.

28 липня партія «Грузинська мрія» заявила про вихід з угоди, підписаної за посередництва президента Європейської ради Шарля Мішеля з метою розв'язання політичної кризи в країні.

Політична угода була підписана між правлячою «Грузинською мрією» і частиною опозиції за посередництва ЄС та США під егідою президента Євроради.

Влада Грузії і опозиція регулярно звинувачують один одного в порушенні угоди.

Ще на цю тему