На розчищення річки у Керчі влада окупованого Криму планує витратити 33 млн

09:21 29.07.2021

На проведення робіт з розчищення русла річки Мелек-Чесмі в Керчі виділять 33 млн рублів з резервного фонду підконтрольного РФ уряду окупованого Криму.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій, повідомив глава підконтрольного РФ уряду окупованого Криму Юрій Гоцанюк на своїй сторінці у Facebook.

Про це пише УНН.

«Ця робота буде розпочата в найближчі дні. Вестися вона буде відкритим способом. Для проведення заходів визначений підрядник. Є необхідна кількість робітників і техніки. Планується завершити очистку протягом трьох місяців», – пише Гоцанюк.

Робота з очищення дозволить забезпечити пропускну здатність води по руслу річки, а також мінімізувати ризики по можливих підтоплень в Керчі, впевнений Гоцанюк.

За його словами, на територіях Бахчисарайського району та Ялти також підготовлені заходи з очищення русел річок. Кошти будуть виділені з резервного фонду Кабінету Міністрів України. На очищення річок в Ялті, які виходять за межі межах муніципального освіти, буде направлено 47 млн ​​рублів, і 171 млн рублів для реконструкції гідротехнічних споруд на території міста.

Для Бахчисарайського району також запитані кошти в Федеральному агентстві водних ресурсів в сумі 44 млн рублів на очистку русел річок на території Бахчисарайського району.

У печерному місті Ескі-Кермен в окупованому Криму під час паводку застрягло 18 туристів, з них троє дітей у віці 10, 12 і 14 років.

Ще на цю тему