Туреччина затримала 200 афганських мігрантів, які прямували до Італії

08:43 29.07.2021

Влада Туреччини перехопили судно, на борту якого перебувало понад 200 афганських мігрантів в Егейському морі, яке прямувало до Європи.

Про це повідомили в середу берегова охорона Туреччини і Міжнародна організація з міграції, передає Reuters, інформує УНН.

Затримані в Егейському морі мігранти прямували до Італії. За словами чиновника, з 231 мігранта на борту лайнера 208 були афганцями, а решта прибули з Сирії, Ірану, Еритреї та Пакистану.

Перехоплення у західних берегів Туреччини сталося, коли сотні афганців перейшли в східну Туреччину з Ірану після зростання насильства в їхній власній країні, коли Сполучені Штати і їх союзники по НАТО покидають військові бази, а бойовики Талібану захоплюють територію.

Афганці протягом багатьох років переходили з Ірану до Туреччини, багато хто з них прямували до Європи, але кількість затримань в цьому місяці викликає побоювання з приводу нового припливу.

Офіційні особи Туреччини заявили, що минулого тижня вони затримали 1 500 нелегальних мігрантів, більшість з яких афганці, недалеко від іранського кордону за попередні 10 днів.

Уряд президента Ердогана, який вже прийняв 3,7 мільйона сирійських біженців, хоче уникнути нової хвилі мігрантів, а два тижні тому міністр оборони Хулуси Акар заявив, що Туреччина уважно стежить за будь-яким припливом афганських мігрантів.

Туреччина будує стіну вздовж 64-кілометрової ділянки іранського кордону в східній провінції Ван, через яку перетинають кордон багато мігрантів.

Агентство ООН у справах біженців повідомляло, що в минулому році в Туреччині було більше 100 000 афганців, які шукали притулку.

Ще на цю тему