Суд у Криму відмовив російській поліції в адміністративному нагляді за громадянським журналістом Мемедеміновим – адвокат

08:01 29.07.2021

Бахчисарайський районний «суд» Криму відмовив місцевому відділенню «МВС» у окупованому Криму в вимозі встановити адміністративний нагляд за громадянським журналістом Наріманом Мемедеміновим, який раніше був засуджений у Росії за «публічні заклики до тероризму» і провів 2,5 року в російському ув'язненні.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Мемедемінова Еміля Курбедінова.

За словами адвоката, загальний термін подачі адміністративного позову за законом (Росії – ред.) за кодексом про адміністративне судочинство складає три місяці. Позаяк після звільнення Мемедемінова минув майже рік, цей позов не підлягав задоволенню, про що захист повідомила суду.

«Так виходить, що людині взагалі тоді не гарантована якась там визначеність. Можуть і через п'ять років тоді подати такий позов, без дотримань цих термінів, і людина через 5 років отримає нагляд», – сказав Курбедінов.

Представники відділу «МВС» у окупованому Бахчисарайському районі поки публічно не коментували рішення «суду».

Ще на цю тему