Азербайджан відреагував на звинувачення Вірменії про обстріли

12:41 28.07.2021

ЗС Азербайджану продовжують заходи у відповідь на дії вірменських збройних сил в напрямку Кельбаджарського району.

Про це повідомила в середу пресслужба Міноборони країни.

«Азербайджанська армія продовжує вживати відповідних заходів з метою припинення провокації, розпочатої Збройними силами Вірменії в ніч на 28 липня в напрямку Кельбаджарського району. Підрозділи ЗС Азербайджану зробили необхідні кроки для нейтралізації вогневих точок протилежного боку. Повідомлення про нібито нанесенну шкоду цивільним об’єктам на території Вірменії не відповідають дійсності і носять виключно дезінформаційний характер», – йдеться в повідомленні.

Міноборони закликало військово-політичне керівництво Вірменії «утриматися від провокаційних дій, спрямованих на навмисну ескалацію ситуації» і «в цивілізованому порядку почати переговори по делімітації держкордону».

За даними оборонного відомства, в даний час оперативна обстановка на цьому напрямку знаходиться під контролем підрозділів ЗС Азербайджану.

Вірменія повідомила, що у результаті обстрілу з боку Азербайджану є жертви.

Ситуація на кордоні залишається неспокійною з 12 травня.

Тоді вірменське військове відомство заявило, що азербайджанські збройні сили в цілях «коригування кордону» намагалися провести «певні роботи» в одному з прикордонних районів Сюнікської області.

З того часу обидві сторони періодично повідомляють про інциденти.

Ще на цю тему