Байден особисто не приїде на Кримську платформу: у Зеленського відреагували

08:30 28.07.2021

В Офісі президента України відреагували на рішення президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена відправити на інавгураційний саміт Кримської платформи з деокупації півострова делегацію на чолі з міністром транспорту Пітом Буттіджеджом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прес-секретар президента України Сергій Никифоров сказав на брифінгу.

«Щодо пана міністра транспорту – я насправді думав, що це вже доконаний факт. Я думаю, що так і є. Я не можу зараз підтвердити, але я думаю, що так і є – саме він буде представляти США на саміті Кримської платформи», – сказав Никифоров.

Окремо прес-секретаря запитали, як президент України Володимир Зеленський відреагував на новини, що президент США Джо Байден особисто не приїде на перший саміт Кримської платформи.

«Не знаю, як на це відреагував президент Зеленський. Мене не було поруч, коли він дізнався цю новину. Але, хай там як, ми раді будь-якій країні, яка тим чи іншим чином буде представлена на Кримській платформі. Ви розумієте, що 5 років ця тема не підіймалася взагалі, і ми зрушуємо її фактично з мертвої точки, тому будь-якій участі будь-якої країни ми раді на Кримській платформі. Для нас найголовніше, щоб країна власне там була представлена», – додав Никифоров.

Як повідомило обізнане джерело у дипломатичних колах, на інавгураційний саміт Кримської платформи президент США Джо Байден надішле до Києва президентську делегацію, яку очолить міністр транспорту США Піт Буттіджедж.

Ще на цю тему