Agile Spirit: українські та грузинські морпіхи «контратакували» на броньовиках

21:01 27.07.2021

Морські піхотинці українських та грузинських збройних сил в рамках міжнародних навчань Agile Spirit – 2021 відпрацювали навички з тактичної підготовки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«На грузинському полігоні Орфоло у межах міжнародних навчань Agile Spirit – 2021 відбулися заняття з тактичної підготовки. Українські та грузинські військові відпрацювали такі питання, як переміщення пішим порядком, на техніці та здійснення контратаки. Навчання розпочалися з індивідуального відпрацювання тактичних елементів, після чого було сформовано змішані групи з представників обох країн», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, робота на техніці у складі саме таких змішаних екіпажів допомогла досягти основної мети – синхронізації дій під час спільної контратаки. У ході тренувань використовувалися бронетранспортери грузинського виробництва Didgori-1, Didgori-2 та БМП-2.

Головною метою заняття було налагодження взаємодії між підрозділами збройних сил України та Грузії.

Як повідомлялося раніше, у Грузії за участю українських морських піхотинців 26 липня розпочалися військові навчання Agile Spirit – 2021.

У навчаннях беруть участь понад 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів, серед яких: Грузія, США, Велика Британія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва.

Agile Spirit – 2021 пройдуть у п’яти локаціях – 2-а піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані.

Від України у навчаннях беруть участь військовослужбовці зведеної роти окремого батальйону морської піхоти, офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів.

Ще на цю тему