Грузія проведе переозброєння армії, український ОПК може долучитись до цього процесу

14:41 27.07.2021

Серед пріоритетів оборонного відомства Грузії – безпілотні системи та артилерійські комплекси. Міністерство оборони Грузії оприлюднило план переозброєння національного війська до 2030 року.

Як пише портал Janes, у цьому плані розставлені такі акценти: закупівля безпілотних літальних апаратів, закупівля нових артилерійських систем, активізація будівництва житла та іншої інфраструктури для військових.

Зокрема, міністр оборони Грузії Джуаншер Бурджуладзе розповів, що у поточному році національне військо має отримати в якості допомоги від США додаткові протитанкові комплекси Javelin.

При цьому оборонне відомство Грузії веде перемовини із військово-промисловими компаніями Польщі та Південно-Африканської Республіки про створення спільних підприємств по виробництву озброєння.

Сама Грузія має намір стимулювати появу потужностей по виробництву безпілотних літальних апаратів різних типів, котрі головним чином будуть виконувати розвідку в інтересах грузинської армії.

До оновлення парку своєї артилерії Грузія планує приступити в 2024 році, акцент при цьому буде поставлений на купівлю мінометних систем у грузинських виробників, і також – купівлю іншого роду артсистем в іноземних виробників.

Яку суму грошей Міноборони Грузії готове витратити на переозброєння свого війська – поки що невідомо. Але навряд чи підприємствам українського ОПК варто втрачати можливість здобути контракти від грузинських замовників.

Тим більш, що наші підприємства мають саме те, чого хочуть грузинські військові. І водночас – Україна та Грузія розвивають тісну оборонну співпрацю.

ВМС України відправили до Грузії своїх морських піхотинців та корабельну групу в складі середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» та патрульного катера «Слов'янськ».

Мета походу – участь у міжнародних навчаннях Egile Spirit-2021, які саме зараз відбуваються в Грузії.

Ще на цю тему