Авіація НАТО в Балтії минулого тижня супроводила сім військових літаків РФ

09:01 27.07.2021

Винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО на минулому тижні сім разів піднімалися в повітря і в шести випадках ідентифікували та супроводжували сім військових літаків Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони Литви.

«19-25 липня винищувачі, які виконують функції повітряного патрулювання НАТО у країнах Балтії, сім раз піднімалися в повітря для впізнання і супроводу військових літаків РФ, що пролітали в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інциденти були 19 липня (двічі), 20 липня (тричі), 22 липня. Упізнані військові літаки летіли з Калінінградської області на «основну частину Росії» або у зворотному напрямку. 23 липня авіапатруль злетів, але коли мета не була виявлена, літаки повітряного патрулювання НАТО були переведені в знижену боєготовність і повернулися на базу.

Під час двох компаній, які відбулися 20 червня, три російські літаки не мали плану польоту, летіли з вимкненими транспондерами і не підтримували зв'язок з Регіональним центром управління польотами (RSVC). В інших випадках військові літаки РФ слідували, не маючи плану польоту, з вимкненими транспондерами, але підтримуючи зв'язок з RSVC.

Як повідомлялося, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.

Ще на цю тему