У Румунії вироблятимуть БПЛА Watchkeeper X

17:21 26.07.2021

У Румунії вироблятимуть БПЛА Watchkeeper X.

Про це інформує Мілітарний.

Румунія, має намір розпочати виробництво багатоцільових безпілотних літальних апаратів. Як пише BulgarianMilitary.com, британська компанія U-TacS та румунська компанія Aerostar вже підписали угоду про співпрацю.

Це стало відомо, зі слів мера румунського міста Бакеу, де базується компанія Aerostar, де ймовірно, будуть вироблятися безпілотники. Та продемонстрованого знімку з макетом озброїної версії БПЛА Watchkeeper X на церемонії підписання угоди між двома компаніями.

Розвідувальний безпілотник Watchkeeper є спільним проектом між Ізраїлем та Великою Британією, до його розробки залучені Elbit Systems та Thales.

На основі співпраці і утворилася компанія U-TacS, база та виробництво якої розташовані в місті Лестер. Однак розробником безпілотника Watchkeeper X була Thales, коли в 2015 році вона створила його і запропонував партнерам.

БПЛА Watchkeeper X має модульну конструкцію та може оснащуватися камерами, сенсорами і радарами. Це дозволяє цій системі бути гнучкою для майбутніх удосконалень та модернізацій, а також для інтеграції нових рішень у майбутньому.

Проте, досі немає офіційної інформації, чи буде румунська компанія виробляти безпілотник у повному обсязі, а також, чи виробництво буде лише для місцевого ринку, і чи буде він пропонуватися на експорт.

Нагадуємо, що Берегова охорона Румунії виловила безпілотний літальний апарат (БПЛА) у Чорному морі. Виявили літальний апарат у 41 милі від узбережжя 5 червня 2021 року.

Він є доволі популярною моделлю та використовується як для спеціального призначення, так і у цивільному секторі.

Технічні характеристики Mugin Plus 4500mm FPV Plane:
Розмах крил: 4500 мм
Довжина: 2530 мм
Злітна вага: 28 кг
Вага навантаження: 8 кг
Вага порожнього: 13,95 кг
Максимальна швидкість: 120 км/год
Мінімальна швидкість: 45 км/год

Ще на цю тему