У Грузії стартували міжнародні навчання Agile Spirit-2021 за участю України

15:21 26.07.2021

На території 2-ї піхотної бригади Збройних сил Грузії, неподалік міста Сенакі, відбулися урочистості з нагоди відкриття міжнародних навчань Agile Spirit-2021.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

«Міжнародні багатонаціональні навчання Agile Spirit цьогоріч відзначають свій ювілей, Грузія вдесяте приймає Agile Spirit. Головна мета Agile Spirit-2021 полягає у вдосконалені взаємодії між силами країн-членів НАТО та країн-партнерів, зміцненні оперативних можливостей під час планування та виконання операцій у режимі реального часу в багатонаціональному середовищі, покращення співпраці у сфері міжнародної безпеки», – йдеться в повідомленні у Facebook.

Також наголошується, що Agile Spirit посилює можливості країн-членів і країн-партнерів ефективно реагувати на регіональні кризи та виклики.

У навчаннях беруть участь понад 2500 військових із 15 країн-членів НАТО і країн-партнерів, серед яких Грузія, США, Велика Британія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва.

Від України в навчаннях беруть участь військовослужбовці десантно-штурмової роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти й командування морської піхоти з різних напрямів.

Agile Spirit-2021 є наймасштабнішими за всю історію проведення багатонаціональних військових навчань. Вони відбудуться в п'яти локаціях: 2-га піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта/Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані.

Ще на цю тему