У Севастополі окупанти відзначили День ВМФ Росії при рекордній кількості захворілих COVID-19

13:01 26.07.2021

У Севастополі російські окупанти 25 липня відзначили День Військово-Морського флоту РФ за скороченим варіантом, без дотримання протиепідеміологічних правил.


Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Російську військові показали парад-стрій кораблів і проліт авіації. Вранці в бухті вишикувалися ракетні, десантні та сторожові кораблі, підводний човен, крейсер «Москва», старовинне рятувальне судно «Коммуна». Над центром окупованого Севастополя пролетіли літаки та вертольоти морської авіації Росії.

Після параду глядачі розважали себе самі – вешталися Приморським бульваром з прапорами, слухали вуличних музикантів, робили фотосесії.

Військові привели на парад місцевих старшокласників-юнармійців.

Міська «влада» не організувала протиепідемічні заходи на час свята. Глядачі були без масок, безпечної дистанції не дотримувалися, безкоштовної роздачі масок не було.

Громадський порядок охороняли поліція і члени казацьких формувань, які також були без масок.

«Влада» Севастополя не організували торгівлю прохолодними напоями на час свята. Питні фонтанчики відсутні. Під час спеки глядачі ховалися в тінь і вкладалися відпочивати на газонах. Поліція на це не реагувала.

Напередодні свята в Севастополі знову зафіксували рекордну кількість хворих за добу – 161 особа, троє померли.

День ВМФ Росії відзначається щорічно в останню неділю липня. В окупованому Севастополі в цей день традиційно проходить військово-морський парад. В Україні День ВМС відзначають в першу неділю липня.

Відомості окупаційної влади Криму та Севастополя про захворюваність на коронавірус не підтверджені міжнародними організаціями та іншими незалежними джерелами. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування серед російських військових і спецслужб.

Як повідомлялось, у 2021 році у Севастополі російські окупанти через стрімке поширення коронавірусу на півострові змушені були скасувати військово-морське свято, яке традиційно проводиться в Севастопольській бухті з нагоди Дня Військово-морського флоту РФ. Скасували військово-спортивні виступи, концерти, феєрверки.

За інформацією Кримської правозахисної групи, в окупованому Криму «влада» навмисно занижує статистику захворюваності і смертності від коронавірусу, а також приховує факти смерті медиків від COVID-19.
В окупованому Криму у Кіровській районній лікарні пацієнти заразилися COVID-19: їх виписали і відправили додому на громадському транспорті.

Ще на цю тему