За місяць після інциденту з Defender біля окупованого Криму: Путін пригрозив ворогам «непоправним ударом» від російського флоту

09:01 26.07.2021

Російський військово-морський флот може виявити будь-якого ворога і в разі необхідності завдати «непоправний удар».

Про це заявив президент РФ Путін у неділю під час параду ВМФ Росії, всього через кілька тижнів після того, як британський військовий корабель викликав гнів Москви, пройшовши через окупований півострів Крим, інформує УНН.

«Ми здатні виявити будь-якого підводного, надводного і повітряного противника і, при необхідності, завдати йому непоправного удару», – сказав Путін, виступаючи на параді військово-морського флоту в Санкт-Петербурзі.

Слова Путіна пішли вслід за червневим інцидентом в Чорному морі, коли Росія заявила, що зробила попереджувальні постріли і скинула бомби на шляху британського військового корабля HMS Defender, щоб витіснити його з вод окупованого Криму.

Велика Британія відкинула версію Росії про інцидент, заявивши, що, на її думку, постріли були заздалегідь оголошеними російськими «навчаннями зі стрільби» і що ніяких бомб не скидали.

Росія анексувала Крим в України в 2014 році, але Велика Британія і велика частина світу визнають Чорноморський півострів як частину України, а не Росії.

Минулого місяця Путін заявив, що Росія могла потопити британський військовий корабель HMS Defender, який вони звинувачують в «незаконному заході в її територіальні води», ледь не розпочавши Третю світову війну, і заявив, що Сполучені Штати тоді відіграли роль в «провокації».

Ще на цю тему