COVID-19: влада Херсонської області анонсує відновлення тестування на адмінкордоні з Кримом

20:01 23.07.2021

На пунктах пропуску через адміністративний кордон Криму з материковою Україною знову запровадять експрес-тестування на COVID-19.

Про це повідомив голова Херсонської обласної держадміністрації Сергій Козир, інформує телеканал «Дом».

«Планується, що протягом 6-7 днів ми відновимо проведення тестування на КПВВ. Це пов'язано з ухваленням постанови Кабміну. Що стосується обмежень, то це не наша прерогатива, ми свої пропозиції надали», – сказав Козир.

Зазначається, що влада Херсонської області раніше зверталася до Кабміну з проханням відновити тестування на коронавірус на адмінкордоні з Кримом через антирекорди із захворюваності, які фіксують на півострові, та зростання потоку пасажирів, які перетинають адмінкордон.

Влада України раніше послабила карантинні обмеження, в зв'язку з чим громадянам із 17 червня не потрібно було встановлювати додаток «Дій Вдома», залишатися на самоізоляції та проходити тестування на коронавірус при перетині адмінкордону Криму з Херсонською областю.

Нагадаємо, що за минулу добу в Криму було виявлено 386 нових випадків захворювання на COVID-19.

«Влада» Криму зазначає, що до середини липня загострилася ситуація з пандемією коронавірусу на півострові – антирекорди фіксують, як із захворюваності, так і зі смертності від цієї інфекції.

«Глава» окупованого Криму Сергій Аксенов допускає передчасне закриття турсезону.

Ще на цю тему