Після статті Путіна. Військове керівництво України перевірило острів Зміїний

19:01 23.07.2021

Візит топвійськових на Зміїний стався через півтора тижні після згадки острова в пропагандистській статті президента країни-агресора РФ Володимира Путіна.

Військове керівництво України оцінило ситуацію з безпекою в районі острова Зміїний в Чорному морі, повідомив в Facebook Генштаб ЗСУ.

Повідомляється, що острів Зміїний відвідали головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, командувач ВМС Олексій Неїжпапа і голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

Мета візиту – вивчити і оцінити ситуацію з безпекою в цьому районі, йдеться в повідомленні. Керівники військових відомств ознайомилися з особливістю служби прикордонників на острові і розглянули шляхи для поліпшення взаємодії військових формувань.

ДОВІДКА.

Біля Зміїного знаходяться поклади нафти та газу, через що острів був предметом територіальної суперечки України і Румунії в першій декаді 2000-х. Також неподалік від нього знаходяться захоплені Росією у 2014 році українські бурові платформи («вишки Бойка»).

Путін у своїй недавній пропагандистській статті про нібито єдність росіян і українців згадав, що острів був включений до складу УРСР в 1948 році. 

Ексміністр оборони Андрій Загороднюк, адмірал ВМС України Ігор Кабаненко та експомічник міністра оборони Олександр Хара припустили в статті для Цензор.нет, що Путін може націлюватися на захоплення Зміїного, в тому числі для блокади українських чорноморських портів.