Катер з 45 мігрантами на борту затонув на південь від Туреччини

17:01 23.07.2021

На південь від Туреччини затонув корабель, на борту якого перебувало 45 осіб, і турецькі військово-морські кораблі і літак проводять пошуково-рятувальну операцію.

Про це повідомило в п'ятницю міністерство оборони країни, передає Reuters, інформує УНН.

Представники міністерства заявили, що на борту судна перебували мігранти.

У заяві міністерства говориться, що в четвер увечері було отримано повідомлення про те, що човен тоне в 259 км на північний захід від турецького курортного міста Каш.

Два військово-морських фрегата були відправлені на пошуки разом з військово-морським літаком, незважаючи на погану погоду в морі.

Національність пасажирів, початковий пункт відправлення і передбачуваний пункт призначення нині не відомі.

За інформацією ABC News, пізно ввечері в четвер 37 осіб були врятовані. Про долю інших пасажирів затонулого човна не повідомляється.

Доповнення

Греція - один з маршрутів для мігрантів в Європейський Союз, що рятуються від конфліктів і бідності на Близькому Сході, в Азії та Африці.

Переважна більшість намагається переправитися на грецькі острови з довколишнього турецького узбережжя на надувних човнах.

Відомі випадки, коли мігранти намагаються зробити більш тривалий перехід на великих човнах, іноді залишаючи узбережжі Північної Африки і сподіваючись повністю обійти Грецію і попрямувати відразу до Італії.

Ще на цю тему