Виправились: на сайті Олімпіади змінили мапу, де Крим був «відрізаний» від України

11:21 23.07.2021

На офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо виправились та замінили скандальну мапу, на якій анексований Росією Крим «відрізали» від материкової України лінією кордону.

Раніше розділ сайту з розкладом спортивних змагань мав з правого боку у віконці Olympics Cheer Zone мапу, що на якій був відокремлений Кримський півострів. Після цього МЗС України доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися з відділенням тимчасово окупованого Криму, передає УНН.

Розділ Olympics Cheer Zone було створене для того, щоб уболівальники різних країн могли познайомитися та поспілкуватися за допомогою відеозв’язку.

Скандали навколо команди організаторів Олімпіади-2020

Режисер церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор в Токіо 48-річний Кентаро Кобаясі покинув свій пост після скандалу, що стрімко вибухнув.

Це вже четвертий великий скандал, пов’язаний з організаторами Олімпіади в Японії. 19 липня прохання про відставку подав призначений композитором церемонії відкриття Ігор 52-річний музикант Кейго Оямада. Після його призначення на цю посаду в японських ЗМІ з’явилися цитати з інтерв’ю, яке він дав одному з місцевих музичних журналів у 1994 році. У ньому Оямада зізнавався, що під час навчання в школі систематично знущався над однокласниками з обмеженими можливостями. При цьому він сміявся, описуючи свої вчинки. У результаті слова музиканта викликали обурення жителів Японії, які закликали відсторонити його від участі в церемонії відкриття Ігор.

Посилання на інтерв’ю з’явилися в інтернеті після того, як 14 липня оргкомітет Олімпіади в Токіо назвав 52-річного Оямаду одним з авторів музики для церемонії відкриття Ігор. 16 липня музикант вибачився за старі інтерв’ю, заявивши, що довгий час відчував почуття провини за свої слова і вчинки.

В оргкомітеті Олімпіади засудили дії Оямади, але заявили, що не відмовлятимуться від його музики для церемонії відкриття Ігор.

Олімпійські ігри пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

Ще на цю тему