Рефат Чубаров назвав обшук російських силовиків у Євпаторії «особливою формою залякування кримських татар»

17:30 22.07.2021

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав обшук російських силовиків у будинку кримського татарина Алі Ібрагімова в Євпаторії «особливою формою залякування кримських татар» і «нехтуванням елементарними правами людини».

«Незаконні вторгнення і обшуки в домах кримських татар, арешти мирних жителів в дні мусульманських свят, що проводяться російськими окупантами в Криму, є особливими формами залякування кримських татар і демонстрацією відкритого нехтування елементарними правами людини», – написав Рефат Чубаров на своїй сторінці​ Facebook.

Нагадаємо вранці 22 липня російські силовики почали обшук в будинку 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи Ібрагімова. Пізніше до будинку Алі Ібрагімова під’їхала швидка допомога. Російські силові відомства ситуацію публічно не коментують. У будинок нікого не пускають і нікого звідти не випускають, повідомляють місцеві активісти.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила, що почала кримінальне провадження за фактом обшуку російських силовиків у будинку 57-річного Алі Ібрагімова та його 27-річного сина Мустафи Ібрагімова в окупованій Євпаторії.

До цього український омбудсмен Людмила Денісова закликала міжнародне співтовариство відреагувати на дії російських силовиків в Євпаторії.

Ще на цю тему