Обшук у кримських татар в Євпаторії закінчився, російські силовики вивезли синів господаря будинку – активісти

17:10 22.07.2021

В Євпаторії завершився обшук у будинку Алі Ібрагімова, двох його старших синів Мустафу та Абдулу Ібрагімових російські силовики вивезли в невідомому напрямку.

Про це Крим.Реалії повідомили в громадському об'єднанні «Кримська солідарність».

Крім обшуку в будинку, російські силовики також проводять «слідчі дії» в магазині, що належить Ібрагімовим.

Як повідомив активістів адвокат Едем Семедляєв, російські силовики не допустили його на обшук у будинок, він назвав це «порушенням чинного законодавства».

«Прибувши на місце, я спробував увійти до свого довірителя, проте співробітники правоохоронних органів у грубій формі мене не пропустили. Мене попросили очікувати. Це є порушенням закону, оскільки громадянин має право на кваліфіковану юридичну допомогу. Це також є перешкодою моїй професійній діяльності», – сказав Семедляєв.

Адвокат зазначив, що має намір звернутися в прокуратуру Криму з метою домогтися визнання незаконності всіх дій російських силовиків під час цього обшуку.

«Я напишу скаргу в прокуратуру Криму про перешкоджання моїй професійній діяльності для того, щоб в подальшому визнати всі дії співробітників (поліції – КР) незаконними», – додав він.

Нагадаємо вранці 22 липня російські силовики почали обшук в будинку 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи Ібрагімова. Пізніше до будинку Алі Ібрагімова під’їхала швидка допомога. Російські силові відомства ситуацію публічно не коментують. У будинок нікого не пускають і нікого звідти не випускають, повідомляють місцеві активісти.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила, що почала кримінальне провадження за фактом обшуку російських силовиків у будинку 57-річного Алі Ібрагімова та його 27-річного сина Мустафи Ібрагімова в окупованій Євпаторії.

До цього український омбудсмен Людмила Денісова закликала міжнародне співтовариство відреагувати на дії російських силовиків в Євпаторії.

Ще на цю тему