COVID-19: Окупанти не проти вакцинації жителів півострова на материковій Україні

21:01 21.07.2021

У «міністерстві» охорони здоров'я «уряду» Криму повідомили, що вакцинація кримчан від коронавірусної інфекції на материковій частині України визнаватиметься на півострові в разі, якщо щеплення зроблене «офіційно зареєстрованими вакцинами і курс складався з отримання двох доз».

Про це йдеться в офіційній відповіді кримського МОЗ, що є в розпорядженні Крим.Реалії, на відповідний інформаційний запит.

У відомстві також зазначили, що «працевлаштованим кримчанам рекомендовано мати сертифікат про проходження вакцинації».

«На території Республіки Крим працевлаштованим громадянам рекомендовано бути вакцинованими будь-якими офіційно зареєстрованими вакцинами проти коронавірусної інфекції та мати сертифікат про проходження щеплень», – сказано у відповіді.

У червні директор «Херсонського обласного будинку дитини» Тетяна Карчевич в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомляла, що для вакцинації кримчан від коронавіруса, яку проводять у шести пунктах в Херсонській області, доступні тисячі доз вакцини «Коронавак».

Щоб вакцинуватися в Херсонській області, кримчанам треба зареєструватися через портал «Дія». За даними українського уряду, кримчани можуть отримати щеплення в таких установах:

КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського»;
КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних», поліклініка №1;
КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Е. Е. Карабелеша», поліклініка №1;
Амбулаторія загальної практики сімейної медицини в Генічеську, проспект Миру, 130;
Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Чонгар, вул, Шевченка, 68 А;
Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Каланчак, провулок Зарічний, 14.
Щеплення безкоштовні, з собою необхідно мати паспорт, а також індивідуальний ідентифікаційний код.

«Влада» Криму пропонує жителям півострова вакцинуватися від COVID-19 російським «Спутником V».

У «міністерстві» охорони здоров'я Криму зазначили, що вакцинація здійснюється в два етапи «виключно на добровільній основі».

У Криму станом на 14 липня залишалося лише 20 тисяч доз російської вакцини від COVID-19 «Супутник-V», у зв'язку з чим можлива відсутність препарату на деяких пунктах вакцинації, повідомляв «голова Мінохоронздоров'я» Криму Олександр Остапенко.

Ще на цю тему