Уряд Росії виділив Криму понад 200 млн рублів на облаштування свердловин із водою – документ

20:01 21.07.2021

Російський уряд виділив понад 222 млн рублів у вигляді субсидії на обв'язку свердловин питної води в Криму, а також на будівництво до них водогонів.

Відповідне розпорядження було опубліковане на офіційному сайті російського уряду.

«Виділити Мінекономрозвитку Росії в 2021 році з резервного фонду уряду Росії бюджетні асигнування в розмірі до 222 224 тисяч рублів на надання разової фінансової допомоги у вигляді субсидії бюджету Криму на реалізацію заходів щодо виконання робіт з обв'язки розвіданих у 2021 році свердловин питної води на території Криму і будівництва водогонів, маючи на увазі організацію транспортування води в обсязі не менше 10 тис. куб. метрів на добу для забезпечення додаткової подачі води у водопровідну мережу Криму», – сказано в документі.

При цьому субсидія покриє лише 95% витрат на проведення цих робіт, 5% буде витрачено з бюджету Криму. Відповідну угоду буде укладено протягом 30 днів, мовиться в документі.

У травні повідомлялося, що «Росгеологія» планує цьогоріч пробурити ще 50 свердловин у Криму і Севастополі.

Раніше повідомлялося, що з резервного фонду уряду Росії було виділено понад 300 мільйонів рублів на пошук прісної води під Азовським морем.

Російський уряд повідомляв раніше про плани виділити Криму і Севастополю ще 5 млрд рублів на ліквідацію втрат у мережах водопостачання.

Мінекономрозвитку Росії повідомило 20 квітня, що Криму і Севастополю виділили додатково кошти у вигляді субсидії з резервного фонду російського уряду в обсязі 1,134 і 2,148 млрд рублів відповідно. Ці кошти, як уточнили в міністерстві, призначені для вирішення проблем з водопостачанням.

Віцепрем'єр-міністр Росії Марат Хуснуллін після літніх опадів цього року, що призвели до повені в Криму, запевнив, що півострів «забезпечений водою на найближчі роки». Він також анонсував на початок літа старт робіт з буріння свердловин для забезпечення півострова технічною водою.

Ще на цю тему