У одній з ключових опозиційних партій Польщі допустили «закриття очей» на окупацію Криму

15:01 21.07.2021

Радниця лідера однієї з головних польських опозиційних партій «Рух Польща 2050» Катажина Пелчиньска-Наленч допустила, що одного дня доведеться закрити очі на окупацію Криму.

Про це вона сказала в інтерв’ю для Польського інституту міжнародних відносин, повідомляє Європейська правда.

На думку дипломатки, яка раніше працювала послом у Росії, чим більше росіян відчувають, що їх люблять в Європі і їх не відкидає Європа, включаючи Польщу, тим більший шанс, що одного разу вони зможуть пристосуватися і знайти своє європейське коріння.

На питання про те, чи можна полюбити їх з Кримом і Донбасом, Пелчинська-Наленч зазначила, що з Кримом такий варіант імовірний.

«Можливо, нам доведеться полюбити їх із Кримом. Будьмо реалістами, нам не сподобається Росія з Донбасом, але, можливо, колись із Кримом не буде виходу», – зазначила вона.

«Так само, як нам подобається Ізраїль з різними окупованими територіями. Багато подібних аналогій можна знайти. Не дай боже, я не хочу захищати анексію Криму, бо це, безумовно, була агресія, але думка, що у нас буде Росія, яка добровільно відмовиться від Криму? Я цього не бачу. Навіть у дуже демократичній Росії з дуже демократичною владою я не бачу повернення Криму», – додала дипломатка.

Варто зазначити, що за останніми опитуваннями «Рух Польща 2050» є третім за популярністю після керівної партії «Право і справедливість» і опозиційної «Громадянської коаліції», але протягом певного періоду обіймав і другу позицію в рейтингах.

Ще на цю тему