Росія посилює військову базу у Таджикистані новою технікою на фоні ескалації в Афганістані

14:41 21.07.2021

Російські військові, дислоковані на базі в Таджикистані, отримають 17 модернізованих бойових машин піхоти БМП-2М.

Про це повідомив журналістам в середу командувач військами Центрального військового округу РФ Олександр Лапін, повідомляє федеральне агентство ТАСС, пише УНН.

«До кінця липня поточного року мотострілецькі підрозділи 201-ї військової бази отримають 17 сучасних бойових машин піхоти, що дозволить істотно збільшити їх бойові можливості при виконанні завдань в будь-якій обстановці», — сказав він.

У прес-службі округу уточнили, що бойові машини призначені для заміни застарілих в мотострілкових підрозділах.

Протяжність таджицько-афганського кордону становить близько 1340 км, за останні тижні 900 км з них перейшли під контроль бойовиків руху «Талібан», під контроль яких переходять все нові райони Афганістану після виходу звідти американського контингенту.

Напередодні Міноборони Росії повідомило, що російські танкісти здійснили 200-кілометровий марш і прибули на таджикистанський полігон Харб-Майдон поблизу кордону з Афганістаном. Там вони будуть брати участь в спільних навчаннях Росії, Узбекистану і Таджикистану, які пройдуть з 5 по 10 серпня. На полігон перекинуто близько 50 одиниць російської військової техніки.

«На початку серпня візьмемо участь в спільному навчанні за участю військових контингентів збройних сил республік Таджикистан і Узбекистан на полігоні Харб-Майдон. В ході навчання відпрацюємо підготовку до ведення бойових дій спільної угрупованням військ по розгрому загонів незаконних збройних формувань», — сказав командувач військами Центрального військового округу Олександр Лапін.

Ще на цю тему