Турецькі винищувачі F-16 перехопили біля Польщі російський військовий літак

13:45 21.07.2021

Турецькі винищувачі F-16, які дислокуються на півночі Польщі в рамках місії повітряного патрулювання НАТО, перехопили у вівторок, 20 липня, невідомий літак.

Про це інформує у Твітері Повітряне командування НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

«Турецькі F-16 з авіабази Мальборк (Польща) в рамках Air Policing Mission (місія повітряного патрулювання – ред.) виконали сьогодні (20 липня – ред.) своє перше перехоплення невідомого повітряного судна», – йдеться в повідомленні.

Як додається, винищувачі союзників цілодобово працюють над ідентифікацією літаків без плану польоту або без транспондера (система ідентифікації свій-чужий) польоту з метою захисту повітряного простору союзників.

Оприлюднені у Твітері фото свідчать, що «невідомим літаком», очевидно, є Іл-38 збройних сил Росії, який використовується для морської розвідки та протичовнових операцій.

Як відомо, на авіабазі в Мальборку дислокуються чотири турецькі F-16, які прибули до Польщі 6 липня у рамках ротаційного патрулювання Air Policing Mission в регіоні Балтійського моря. У рамках цієї місії, крім Польщі, в Естонії зараз також базуються винищувачі ВПС Італії, а в Литві – ВПС Іспанії.

 

Ще на цю тему