Розрахунки ЗРК «Бук» відпрацювали відбиття атаки з окупованого Криму

11:01 21.07.2021

Розрахунки українських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) «Бук» відпрацювали відбиття атаки з окупованого Криму.

Про це інформує Мілітарний.

До нещодавніх навчань Командування об’єднаними силами залучило підрозділи, що виконують завдання на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Підрозділ зенітних ракетних комплексів здійснив багатокілометровий тривалий марш на техніці до позиційного району.

«Вже на місці військовослужбовці виконали розгортання комплексів на необладнаних позиціях. Зокрема, розрахунки відпрацювали пошук, виявлення, захоплення та супроводження повітряних цілей», – розказав деталі командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У рамках проведення тактичних навчань особовий склад зенітних ракетних комплексів виконав умовні пуски по повітряним цілям.

Мета таких навчань – прикриття важливих об’єктів цивільної й військової інфраструктури від авіаудару.

На початку липня тут же розрахунки зенітних ракетних комплексів «Оса-АКМ» відпрацювали відбиття атаки на колону «Смерчів» (300 мм реактивна система залпового вогню БМ-30 «Смерч»).

За легендою навчань колонна підрозділу реактивних систем залпового вогню «Смерч» здійснила марш задля зміни вогневих позицій, в ході висування була атакована авіацією умовного противника.

Особовий склад також відпрацював ряд ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню як групових, так і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.

В ході комплексного тренування відпрацьовувались питання заняття і маскування позицій, організації системи зв’язку і управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо.

За такою легендою українські воїни тренуються регулярно, для прикладу у березні такий же комплекс підрозділів відпрацьовував протидію проведення повітряної розвідки безпілотною авіацією умовного противника.

Розрахунки ЗРК «Бук» відпрацювали відбиття атаки з окупованого Криму. Тренування ЗРК «Бук» на Херсонщині Фото: Командування Об’єднаних сил

 

Ще на цю тему