Катували українця в Криму — щодо двох силовиків проведуть заочне розслідування

10:01 21.07.2021

Щодо дій двох колишніх працівників Служби безпеки України, які після 2014 року зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів Криму, проведуть заочне розслідування.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

Прокуратура АРК отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (in absentia).

Слідчі виявили, що двоє працівників СБУ, які перейшли на службу до окупаційного «управління ФСБ» в Криму, катували громадянина України.

«Співробітники ФСБ», після незаконного ув’язнення, спричинення тортур та катувань проукраїнському активісту, учаснику Євромайдану, примусили його зізнатися у злочині, якого він не вчиняв, — йдеться у повідомлені прокуратури.

Зазначається, що активіста змусили «зізнатися», що він на Майдані Незалежності у Києві 18 лютого 2014 року начебто «наніс тілесні ушкодження» співробітнику спецпідрозділу «Беркут». Варто нагадати, що цього дня у Києві бійці спецпідрозділу «Беркут» застосували до беззбройних активістів світлошумові гранати та помпові рушниці Форт-500Т.

Колишнім працівникам СБУ інкримінується порушення законів та звичаїв війни, що передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 12 років.

Раніше «старшому слідчому-криміналісту» ФСБ в тимчасово окупованому Росією Криму прокуратура АРК повідомила про підозру за фактом перешкоджання законній діяльності української журналістки. 

Ще на цю тему