Рефат Чубаров привітав мусульман із Курбан-байрамом: «День визволення Криму неминучий»

09:15 21.07.2021

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав мусульман з одним з найбільших свят – Курбан-байрамом. У своєму зверненні до співгромадян, які сповідують іслам, Чубаров зазначив, що деокупація Криму і частини Донбасу неминуча.

Про це він повідомив у Facebook.

«Щорічно у свято Курбан-байрам ми возносимо вдячні молитви Всевишньому Аллаху за його милосердя, що проявляється ним до кожного з нас, до наших близьких, друзів, сусідів. Але ось уже 8-рік поспіль у дні святкування Курбан-байраму разом зі словами подяки ми звертаємося до Всевишнього Аллаха з проханням помножити наші сили та укріпити духовне єднання задля звільнення нашої Батьківщини, рідного Криму від російських окупантів», – написав Чубаров.

Він додав, що «день звільнення Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей від російських загарбників неминучий, бо Всевишній Аллах і милосердний, і справедливий».

Чубаров закликав тих, хто відвідуватиме в святкові дні Курбан-байраму своїх рідних і друзів у Криму, також провідати сім'ї зниклих безвісти кримських татар, політв'язнів, поговорити з їхніми дітьми і дружинами, підтримати їхніх літніх батьків.

«Від імені Меджлісу кримськотатарського народу і від себе особисто вітаю всіх співгромадян України, які сповідують іслам, з милостивими днями Курбан-байраму. Нехай у домі кожного з вас і у всіх ваших добрих сусідів будуть благополуччя і радість!» – додав голова Меджлісу.

Президент України Володимир Зеленський, вітаючи мусульман із Курбан-байрамом, побажав добра і благополуччя. Омбудсман України Людмила Денісова в Курбан-байрам нагадала про кримських татар у російському ув'язненні.

Курбан-байрам – одне з найбільших свят мусульман, що знаменує закінчення хаджу, паломництва до Мекки. Відзначається через 70 днів після свята Ораза-байрам.

Курбан-байрам в перший день починається із загальної ранкової молитви на великих площах, після чого повсюдно починають різати тварин. Ця традиція сягає корінням у стародавню історію про те, як Всевишній зупинив пророка Ібрагіма, не дозволивши йому принести в жертву сина Ісмаїла, наказавши йому в останній момент зарізати барана.

Ще на цю тему