В окупованому Криму 93 кримських татар переслідують з політичних мотивів

17:00 20.07.2021

Агресор продовжує переслідувати за політичними мотивами 93 кримських татар на окупованій території.

Відомо, що 36 осіб уже засуджені, повідомила омбудсмен Людмила Денісова, пише ZN.UA.

Тисячі кримських татар змушені покинути півострів через агресивні і репресивних дій країни-окупанта.

«93 кримських татар РФ переслідує з політичних мотивів. З них 78 відбувають незаконне покарання на території країни-окупанта: 36 з них вже засуджені, 42 - перебувають під слідством», - зазначила Денісова.

Раніше повідомлялося, що 405 громадян України, в тому числі військові і жінки, знаходяться в місцях позбавлення волі в Росії та на тимчасово окупованих українських територіях, заявила Денісова.

Вона також додала, що за останні роки Офіс омбудсмена зафіксував значне збільшення кількості повідомлень про порушення прав громадян. За словами Денисової, у 2019 році таких повідомлень було 34 тисячі, у 2020-му - понад 48,5 тисяч, а за перше півріччя 2021-го - вже понад 27 тисяч.

У вересні 2020 року Денисова розповідала, що в місцях позбавлення волі на території РФ і незаконно анексованого Криму незаконно утримуються 112 українців, 235 українських громадян перебувають в полоні ОРДЛО.

Також раніше повідомлялося, що в сімферопольському СІЗО у тимчасово окупованому Криму зафіксовано спалах коронавірусу. Разом з усіма тут утримуються і українські політв'язні.

Оскільки окупанти приховують інформацію про епідситуацію на півострові, про спалах стало відомо з моніторингу ЗМІ. Попри спалах COVID-19, засоби індивідуального захисту політв'язням не видають, належну медичну допомогу не роблять.
 

Ще на цю тему