«Справа Владислава Єсипенка» і не тільки: в Києві представлять аналіз порушень прав людини в Криму

18:01 19.07.2021

«Кримськотатарський ресурсний центр» (КРЦ) 22 липня представить аналіз порушень прав людини в анексованому Криму за перше півріччя 2021-го року, зокрема правозахисники планують розповісти про кримінальну справу затриманого в Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка.

Про це Крим.Реалії повідомили в КРЦ.

«Учасники конференції розкриють основні тенденції, динаміку та кількість правопорушень на півострові за звітний період», – йдеться в повідомленні.

Організатори зазначили, що на пресконференції буде представлений «аналіз незаконних дій влади Криму, порушень права на життя, свободу, безпеку й особисту недоторканність (обшуки, затримання, допити, арешти тощо), порушень основних свобод (порушення права на справедливий суд, на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я; незаконні етапування і т.і.) за 6 місяців 2021 року».

За інформацією правозахисників, у звіті КРЦ також міститься інформація про «системні випадки порушень релігійних прав, про порушення прав жінок, про неналежні умови утримання в СІЗО та в'язницях, про порушення прав політв'язнів і незаконні військові навчання в Криму, про стан екології півострова».

Спікерами на заході заявлені: Ескендер Барієв – голова правління «Кримськотатарського ресурсного центру», член Меджлісу кримськотатарського народу; Тетяна Подворняк – менеджер з комунікацій «Кримськотатарського ресурсного центру»; Катерина Єсипенко – дружина Владислава Єсипенка.

У Криму і Росії «влада» неодноразово відкидала заяви про порушення прав людини на півострові.

Ще на цю тему