У Грузії зірвали виступ очільника МВС стосовно заворушень

09:45 19.07.2021

Виступ в парламенті Грузії міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі зірвали опозиційні депутати, які вимагали його відставки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Новости Грузия

Вахтанг Гомелаурі з'явився сьогодні у парламенті близько 13 години, щоб виступити на позачерговому засіданні парламенту. Міністр повинен був відповісти на питання депутатів з приводу подій 5 липня, коли радикальні угруповання влаштували погром офісів неурядових організацій та побили понад 50 журналістів.

Зазначається, що працівники ЗМІ вивісили на балконі пресложі парламенту два банери з написами «Покарайте усіх винних!» та «Візьміть політичну відповідальність».

Спікер грузинського законодавчого органу Каха Кучава зазначив, що депутатам від опозиції та журналістам дали час та можливість провести акцію протесту, але потім всі повинні були «повернутися до виконання своїх обов'язків». Кучава підкреслив, що журналісти повинні були висвітлювати засідання, а не виставляти банери з політичними вимогами.

За його словами, міністра заслухають на іншому засіданні. «У такому режимі продовження обговорення справді не служить тій меті, заради якої ми зібралися та призначили позачергове засідання. Тому оголошую сьогоднішнє засідання закритим. Ми обговоримо це питання на іншому позачерговому засіданні», – сказав Кучава.

Як повідомлялося, під час заворушень 5 липня у Тбілісі постраждали 53 співробітники ЗМІ: журналісти, оператори, фотографи.

Серед них був оператор телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава, який 11 липня, після перенесеної складної операції, помер у себе вдома. Ця смерть викликала суспільний резонанс - журналісти трьох опозиційних телеканалів організували акцію протесту біля парламенту. Вони зажадали відставки голови уряду Грузії Іраклія Гарібашвілі та звинуватили владу у нездатності захистити права громадян.

Ще на цю тему