Сімферополь: на суді у справі фрілансера Крим.Реалії Владислава Єсипенка російський прокурор оголосив обвинувальний висновок

17:21 15.07.2021

У Сімферопольському районному «суді» 15 липня відбулося засідання у кримінальній справі стосовно заарештованого ФСБ Росії в Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, на цьому засіданні російський прокурор оголосив обвинувальний висновок. Так, Владислава Єсипенка звинувачують за статтею 223-1. Кримінального кодексу Росії (незаконне виготовлення вибухових речовин, переробка або ремонт вибухових пристроїв) і за статтею 222.1 КК Росії (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів). Санкції обох статей передбачають до 12 років позбавлення волі. Максимальний термін покарання за сукупністю двох статей – 18 років позбавлення волі.

Крім того, на засіданні адвокат Дмитро Дінзе представив суду угоду з дружиною Владислава Катериною Єсипенко, на підставі якої він представлятиме інтереси обвинуваченого.

Після цього Дінзе подав клопотання про ознайомлення з матеріалами справи. У зв'язку з цим у засіданні оголошено перерву.

Раніше стало відомо, що Владислав Єсипенко знепритомнів, коли його перевозили з будівлі суду в СІЗО.

Ще на цю тему