Росія: влада відмовилася надати дані про здоров’я фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Газієва – активісти

15:01 15.07.2021

Російська Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) не буде розголошувати детальну інформацію про стан здоров’я фігуранта другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Сервета Газієва, який нещодавно переніс мікроінсульт у СІЗО російського Ростова-на Дону.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» з посиланням на головного редактора газети «За права людини» Льва Пономарьова, якому прийшла офіційна відповідь від ФСВП на його запит про стан здоров’я Газієва.

Як повідомляється у відповіді ФСВП, наразі «загальне самопочуття Газієва задовільне, екстреної медичної допомоги та госпіталізації він не потребує», а розголошувати деталі його поточного стану у відомстві відмовилися, пославшись на «лікарську таємницю».

«Відомості про факт звернення громадянина за наданням медичної допомоги, стан його здоров’я і діагноз, інші відомості, отримані при його медичному обстеженні та лікуванні, складають лікарську таємницю і розголошенню не підлягають», – заявили у відомстві.

Раніше стало відомо, що Газієв переніс мікроінсульт у слідчому ізоляторі російського Ростова-на-Дону.

Омбудсмен Людмила Денісова заявляла, що двом ув’язненим у Росії українцям, Джемілю Гафарову та Сервету Газієву, потрібна термінова фахова медична допомога.

Ще на цю тему