Посол України в Азербайджані закликав консолідуватися навколо Кримської платформи

11:01 15.07.2021

13-14 липня Посол України в Азербайджані Владислав Каневський представляв Україну на середньостроковій Міністерській конференції Руху неприєднання. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє посольство України в Азербайджані на своїй сторінці у Фейсбуці.

У своєму виступі Посол зазначив, що останні два роки стали певним випробуванням для всіх країн світу. У цьому контексті Рух неприєднання є важливою та динамічною платформою для представлення різних поглядів на поточні глобальні проблеми, пов'язані у тому числі з пандемією COVID-19.

Іншим важливим питанням, яке викликає велике занепокоєння в Україні, залишається ситуація з правами людини в АР Крим, що в умовах окупації Російської Федерації погіршується щодня.

Практичними наслідками злочинної політики Кремля є заборона Меджлісу (представницького органу кримських татар), переслідування українців та кримських татар за національною ознакою, політично вмотивовані кримінальні справи лише за те, що людина асоціює себе з Україною.

У цьому контексті важливим інструментом деокупації АР Крим є багатосторонній міжнародний механізм - Кримська платформа, що має об'єднати та консолідувати зусилля та ресурси міжнародної спільноти на шляху визволення Кримського півострова.

У цьому зв’язку посол Каневський закликав держави-члени Руху неприєднання приєднатися до Кримської платформи задля дипломатичного вирішення питань деокупації українського Криму.

Ще на цю тему