Греція: проросійський клуб «Друзів Криму» закликав президента не брати участь у «Кримській платформі»

20:45 13.07.2021

У Греції проросійський клуб «Друзів Криму» звернувся до президента Греції Катерини Сакелларопулу із закликом відмовитися від участі в саміті «Кримська платформа» в Києві.

Про це повідомляє російське державне агентство ТАСС із посиланням на заступника голови «Грецького клубу друзів Криму» Костаса Ісіхоса.

«Всі особи, які підписали цей текст, є членами «Грецького клубу друзів Криму», і ми закликаємо вас не бути присутньою на цьому саміті, тому що, говорячи простою грецькою мовою, ми всі розуміємо, що буде інституціоналізовано на саміті в Києві: буде зроблена спроба створити нову агресивну вісь Холодної війни євроатлантичних країн», – сказано в повідомленні.

Президент Греції публічно не відреагувала на це звернення.

Нагадаємо, що раніше перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар в інтерв'ю Крим.Реалії повідомила, що російські дипломати «погрожують» країнам, які погодилися взяти участь у міжнародному саміті «Кримська платформа».

20 травня на пресконференції президент України Володимир Зеленський зазначив, що на саміт «Кримської платформи» приїдуть представники 30 країн. Він також повідомив, що Росія важко сприймає «Кримську платформу».

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що міжнародний саміт «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-річної річниці Незалежності України.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова наголошувала раніше, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною «Кримській платформі», тільки якщо на цьому майданчику обговорюватимуть лише проблеми півострова – від водопостачання до транспортного сполучення, – що виникли внаслідок окупації.

Ще на цю тему