Організатор перевезень в РФ через окупований Крим отримав п'ять років в'язниці

19:01 13.07.2021

Суд виніс вирок – 5 років ув'язнення чоловіку, який організував схему перевезення людей в Росію через територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідмляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ

«За публічного обвинувачення прокуратури АР Крим та міста Севастополя до 5 років позбавлення волі засуджено перевізника, який організував схему незаконного перевезення осіб до РФ через територію півострова Крим за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в`їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї)», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, перевізник чітко усвідомлював, що пункти пропуску через державний кордон України на території півострова Крим не функціонують, а міст через Керченську протоку – незаконно збудований і не може бути використаним для перетину українсько–російського кордону.

Судом враховано визнання засудженим своєї провини у повному обсязі, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину, укладення угоди про визнання винуватості, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше прокуратура повідомляла, що засуджений на власному легковому авто здійснював незаконне перевезення осіб з КПВВ «Чаплинка» Херсонської області через тимчасово окуповану територію півострова, прямуючи по незаконно збудованому мосту над Керченською протокою до Краснодарського краю РФ.

Ще на цю тему