У СІЗО окупованого Сімферополя, де стався спалах коронавірусу – утримують українських політв’язнів

14:01 13.07.2021

У СІЗО міста Сімферополя в окупованому Криму, де стався спалах коронавіруса, утримують українських політв’язнів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на уповноваженого Верховної Ради України Людмилу Денісову.

«У СІЗО міста Сімферополя в тимчасово окупованому Криму, де незаконно утримуються українські політв’язні, спалах коронавірусної інфекції», — наголосила Денисова.

Вона додала, що систематично вимагає від окупаційної «влади» Криму забезпечити засобами індивідуального захисту українських політв’язнів. Але всі звернення залишаються без відповідного реагування.

Денисова також зазначила, що адвокати постійно інформують її про ненадання медичної допомоги, вилучення ліків та ігнорування скарг українських політв’язнів на стан здоров’я.

«Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової надати відповідне медико-санітарне забезпечення з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я і Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020, а також фахову лікарську допомогу», — наголосила омбудсмен.

12 липня активісти повідомили, що єдиний слідчий ізолятор на території Криму — сімферопольський СІЗО № 1 — закритий на карантин через спалах COVID-19, його співробітники проводять дезінфекцію в захисних костюмах.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в окупованому Криму у дітей в «Артеку» виявили коронавірус.

Ще на цю тему