Чи буде у кримчан достатньо води попри зливи?

17:01 09.07.2021

Експерт Кримськотатарського Ресурсного Центру Євген Хлобистов в інтерв’ю для «Громадського радіо» заявив, що залишається відкритим питання, чи буде у кримчан достатньо води попри зливи. Він підкреслив, що ситуація залишається нестабільною.

«Ця вода потребує додаткової обробки, доведення до питного чи технічного стану для подачі у водогони. Ситуація нестабільна. Ми не знаємо, як довго йтимуть ці опади. За ними має бути період посухи. Яким буде стан водосховищ — це теж велике питання», - зазначив експерт.

Хлобистов підкреслив, що на сьогодні водосховища наповнені водою. Крим, за повідомленнями української влади, готовий до безперебійного водопостачання. Але з урахуванням якості водогонів, інженерних комунікацій, які не ремонтували з 2014 року, залишається відкритим питання, чи буде у кримчан достатньо води попри зливи.

Експерт вкотре підкреслив, що головна причина дефіциту води — це не раціональний перерозподіл наявних водних ресурсів.

«Величезний потенціал військово-промислового комплексу та суміжних виробництв потребують воду й отримують її без жодних проблем у достатній кількості. А для цивільного населення виникає вододефіцит. Крим не був розрахований на таку кількість водоспоживачів: за часів окупації його населення зросло майже на 800 тисяч людей. Це досить багато як для Криму», - пояснив він.

Ще на цю тему