До Чорного моря прямує транспортно-десантний корабель ВМС США / Фото

13:00 08.07.2021

Транспортно-десантний корабель ВМС США USNS Yuma прямує до Чорного моря. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Шостий флот ВМС США у Твітері.

«USNSYuma (T-EPF-8) розпочав транзит у північному напрямку до Чорного моря, щоб працювати з нашими союзниками та партнерами по НАТО», - йдеться у дописі.

Корабель USNS Yuma - експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead з довжиною корпусу 103 метри і шириною - 28,5 метра. Може взяти на борт 300 морських піхотинців і 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді.

Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил здатні розігнати корабель до 43 вузлів (80 км/год). Повна водотоннажність - 2400 тонн. На борту корабля є вертолітний майданчик.

Американський ракетний есмінець USS Ross наприкінці червня прибув на причал 1-К контейнерного термінала одеського порту. Він бере участь в щорічних міжнародних навчаннях Sea Breeze.

Коментар від BlaskSiaNews:

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний транспорт-катамаран класу Spearhead. Спущений на воду в 2016. Довжина 103 метра, ширина 28,5 метрів.

Божевільна швидкість - 43 узла (80 км/год)

Повна водотоннажність 2400 тонн. Може взяти на борт більше 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько 4 метрів, що дозволяє діяти на мілководді. Є вертолітний майданчик.

Катамаран виглядає дуже незвично для нашого ока. Він зроблений з легкого алюмінієвого сплаву і спеціально не фарбується.

Оператор - Military Sealift Command (Командування морських перевезень ВМС США).

Быстроходный транспортно-десантный корабль ВМС США USNS Yuma
© Murat Yuksel/Anadolu Agency via Getty Images, архив

Ще на цю тему