ЗРК С-500 завершив випробування – начальник ЗРВ Росії

19:41 07.07.2021

Начальник зенітних ракетних військ (ЗРВ) повітряно-космічних сил (ПКС) Росії генерал-майор Сєргєй Бабаков заявив, що система протиповітряної оборони – зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-500 завершив випробування .

Про це пише «Интерфакс-АВК», повідомляє Український мілітарний портал.

Випробування включали бойові пуски зенітних керованих ракет.

За його словами перспективні зенітні ракетні комплекси С-500 «Прометей» заплановані до постачання на озброєння.

«В даний час проведено ряд випробувань з бойовими пусками зенітних керованих ракет по повітряним цілям. Всі випробування завершені з позитивним результатом», – сказав генерал-майор.

Нова зенітна ракетна система анонсується для боротьби в тому числі і з гіперзвуковою зброєю.

Візуалізація пускової установки ЗРК С-500

«Закладені у ЗРС С-500 характеристики, дозволяють знищувати окрім аеродинамічних та балістичних цілей, гіперзвукову зброю всіх модифікацій, у тому числі в ближньому космосі, що дозволяє з впевненістю сказати, що аналогів цій системі просто не існує», – розказав Бабаков.

У квітні 2021 року російський концерн «Алмаз-Антей» повідомив про те що роботи над новою системою протиповітряної оборони завершуються.

Ще у 2011 році з’явилась інформація про відставання від графіку розробки комплексу на 2 роки і серійне виробництво С-500 мали почати в 2014-2015 році, а прийняття на озброєння у 2015 році.

У грудні 2020 року заступник міністра оборони Росії Алєксєй Криворучко анонсував завершення випробувань С-500 у 2021 році, після чого його мають прийняти на озброєння.

Тобто на сьогодні відставання в графіку розробки перспективного зенітного ракетного комплексу С-500 складає щонайменше 5 років.

Складність розробки полягає у поставленому технічному завдані, що передбачає можливість знищення наземною системою супутників та гіперзвукової зброї у ближньому космосі.

Ще на цю тему