В окупованому РФ Криму вже є потенційні носії ядерної зброї – Джапарова

15:20 06.07.2021

В окупованому Криму Росія вже розмістила потенційні носії ядерної зброї. 

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час форуму «Україна 30. Міжнародна політика», пише ZN,UA.

@Росія активно розбудовує військову інфраструктуру для своєї ядерної зброї. Реконструює інфраструктуру сховищ ядерних боєголовок радянських часів. На півострові вже розміщені потенційні носії ядерної зброї@, - заявила Джапарова.

Вона додала, що РФ постійно збільшує в Криму число своїх військових та воєнної техніки. Заступниця міністра також нагадала, що нещодавно Кремль під виглядом військових навчань закрив на пів року частину Чорного моря, зокрема й в напрямку Керченської протоки для іноземних військових кораблів та державних суден.

@Крім того, російський президент надав росгвардії право блокувати акваторії Чорного та Азовського морів.Це дійсно створює суттєві перешкоди для міжнародної навігації, загрожує безпеці та стабільності України, у світі та Південно-Східній Європі@, - додала Джапарова. 

Вона зазначила, що своє панування в Криму РФ намагається закріпити за допомогою перетворення півострова на величезну військову базу. Також РФ у Криму придушує всі можливі форми протидії окупації.

Зазначимо, не так давно Росія почала нарощувати військову присутність в регіоні Чорного моря, а також біля українського кордону. До того ж РФ використовує окупований Крим для демонстрації своєї сили. У зв'язку з цим генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що Альянс збільшить свою присутність в Чорному морі.

Водночас за даними Міноборони, Росія може протягом року здійснити військову провокацію з боку окупованого Криму, де на сьогодні налічується до 42 тис. військовослужбовців.
 

Ще на цю тему