«Ми можемо стати ідеальним союзником». Греція підтримає вступ України в ЄС і НАТО

20:50 05.07.2021

Греція буде підтримувати вступ України в Європейський союз і НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас на брифінгу з главою МЗС Дмитром Кулебою.

«Ми будемо підтримувати вступ України в Європейський союз і НАТО. Ми можемо стати ідеальним союзником України в ЄС. Ми дуже здивовані, що Україна хоче посилити свої відносини з ЄС за рішеннями загальної політики ЄС. Ми вітаємо, що Україна приєднується до цих рішень. Це дуже правильно, тому що Україна таким чином входить у світове співтовариство і ви маєте в цьому нашу велику підтримку. Ми сподіваємося, що вже дуже скоро завершиться процес приєднання України до всіх положень ЄС. Для мене це велика радість», – сказав Дендіас.

За його словами, на даному етапі Україні слід було би більше використовувати положення Угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми віримо, що ви належите до Європейського Союзу поряд із нами», – підкреслив глава грецької дипломатії.

Крім того, Дендіас заявив, що країна визнає українські COVID-сертифікати.

8 травня президент Латвії Егілс Левітс також підписав декларацію про європейську перспективу України. Раніше аналогічні декларації підписали глави Литви і Польщі. Пізніше до них приєдналася Естонія.

Раніше посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас говорив, що Україна може бути оголошена країною-кандидатом на вступ до Європейського союзу вже в 2027 році.

У березні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна протягом 5-10 років хоче стати членом ЄС. Принципових перешкод для цього він не бачить.

Ще на цю тему