Мінськ і Москва у найближчі місяці сформують весь пакет союзних програм

11:41 05.07.2021

Мінськ і Москва у найближчі місяці сформують весь пакет союзних програм, залишилися технічні моменти, заявив прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко.

«Істотний прогрес досягнутий. Фактично йдеться вже про узгодження, утруску технічних моментів. Я перебуваю в постійному тісному контакті з моїм колегою - головою уряду Росії. Віце-прем'єри працюють, фактично щотижня зустрічаються. Є велика впевненість у тому, що в останні місяці весь пакет союзних програм буде сформовано», – сказав Головченко в ефірі телеканалу «Білорусь 1» у неділю.

Він зазначив, що це створить «фактично новий план роботи в рамках Союзної держави». «Ми домовилися, як ми будемо гармонізувати законодавство, яким чином будемо вибудовувати рівні умови для суб'єктів господарювання через створення єдиного регулювання, заснованого на єдиних принципах і адміністрування податків, їх структури. Тому я впевнений, що від руху по союзних програмах виграють усі. Насамперед, білоруські виробники, які отримають рівні умови роботи з російськими підприємствами», – вважає прем'єр-міністр.

«І друге - ми будемо чітко розуміти, як ми спільно розвиваємо нашу промисловість, наше сільське господарство. Це фактично координаційний штаб, щоб піти від тих проблем, коли ми витрачали гроші, припустимо, на створення одних і тих самих компетенцій», – додав Головченко.

Ще на цю тему